Program preustroja 3. maja dostavljen Upravi

Bez autora
Jul 18 2011

Program preustroja brodogradilišta 3. maj koji je odobrila Europska komisija dostavljen je Upravi tog brodogradilišta, a ovog tjedna bit će preveden na hrvatski jezik i dostavljen Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja koja će se očitovati o njemu. 3. maj je nedavno bez državnih jamstava uspio osnažiti ugovor o gradnji četvrtog broda za inozemne naručitelje, a iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva obećali su da će privatizacijski ugovor za 3. maj izraditi Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) u roku od 30 dana, za što je angažirana i odvjetnička kuća. Trebalo bi se sastati Vladino povjerenstvo za prodaju brodogradilišta 3. maj, pa će u vezi s tim iz Primorsko-goranske županije uputiti požurnicu. Vladino povjerenstvo trebalo bi utvrditi što je u programu preustroja i koji su elementi privatizacijskog ugovora, rekao je Vujić, a bilo bi poželjno da se sve to napravi do 1. rujna kako bi Uprava 3. maja što prije mogla početi izradu programa rada.

Program preustroja 3. maja dostavljen UpraviProgram preustroja brodogradilišta 3. maj koji je odobrila Europska komisija dostavljen je Upravi tog brodogradilišta, a ovog tjedna bit će preveden na hrvatski jezik i dostavljen Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja koja će se očitovati o njemu, najavio je u ponedjeljak zamjenik primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić.

Vujić je podsjetio da je 3. maj nedavno bez državnih jamstava uspio osnažiti ugovor o gradnji četvrtog broda za inozemne naručitelje dodavši da su mu iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva obećali da će privatizacijski ugovor za 3. maj izraditi Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) u roku od 30 dana, za što je angažirana i odvjetnička kuća.

Najavio je da bi se trebalo sastati Vladino povjerenstvo za prodaju brodogradilišta 3. maj, pa će u vezi s tim iz Primorsko-goranske županije uputiti požurnicu.

Vladino povjerenstvo trebalo bi utvrditi što je u programu preustroja i koji su elementi privatizacijskog ugovora, rekao je Vujić, a bilo bi poželjno da se sve to napravi do 1. rujna kako bi Uprava 3. maja što prije mogla početi izradu programa rada.

»Nadam se da će dobra rješenja stići i za brodogradilište Kraljevicu«, dodao je Vujić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik